Toegegeven, voorafgaand aan Vitesse-Feyenoord Vitesse-Feyenoord (0-4)maakten we ons tegen even zorgen. Vitesse was dit seizoen sterk gestart, mede dankzij het nieuwe geld van de nieuwe suikeroom. Al zal het trainerschap van John van den Brom hierbij ook van grote invloed zijn. Gesteund door de mooie resultaten van Feyenoord in Arnhem de afgelopen seizoenen baarde dit ons echter geen zorgen.

Voor de wedstrijd werd duidelijk dat niet Bruno Martins Indi maar Miquel Nelom de linksachter positie zou vervullen. Even sloeg bij ons de twijfel toe. Bruno Martins Indi had zich de laatste wedstrijden verdedigend namelijk onverslaanbaar getoond. Zo kwamen Roy Beerens (AZ) en Sulejmani (Ajax), toch niet de minsten, in de directe duels geen enkele keer voorbij de jonge Feyenoord verdediger. Ronald Koeman miste echter aanvallende impulsen in het spel van Bruno Martins Indi.

Te kritisch

Het hele jaar wordt er al bijzonder kritisch naar de 19-jarige Feyenoord speler gekeken in zijn tweede seizoen bij de hoofdmacht van Feyenoord. Werd er over Ulrich van Gobbel toen hij op zijn 18e debuteerde ook niet negatief geoordeeld? Van Gobbel groeide uit tot een van de belangrijkste steunpilaren van Feyenoord en won met de club het landskampioenschap, vier knvb-bekers en de Johan Cruijff schaal. Wij zien veel gelijkenissen bij Bruno Martins Indi.

De komende weken mag Bruno zijn enorme onverzettelijkheid en snelheid waarschijnlijk tonen in het hart van de verdediging van Feyenoord. Stefan de Vrij moest geblesseerd het veld verlaten tegen Vitesse en zal, zoals het er nu naar uitziet, waarschijnlijk na de winterstop pas weer terugkeren.

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply