Bruno Martins Indi klaar voor Oranje?Afgelopen week was niet bepaald de beste interlandweek van het Nederlands elftal. Gelukkig betrof het slechts twee oefeninterlands van het Nederlands elftal. Verliezen van Duitsland ligt echter nog altijd gevoelig en de manier waarop was een ware blamage. De verdediging van het Nederlands elftal stond letterlijk te schutteren.

Misschien wordt het tijd om eens een echt sterke verdediger neer te zetten in de achterste linie van Oranje. Bruno Martins Indi is er klaar voor. Dit seizoen heeft hij nog van geen enkele spits een duel verloren. Naast de gespeelde wedstrijden in de linkerzone functioneerde Bruno Martins Indi in de oefenwedstrijd tegen Telstar ook prima in het hart van de verdediging van Feyenoord.

Vitesse-Feyenoord

Voor de uitwedstrijd aanstaande zondag tegen Vitesse wordt het nog even spannend wat de rol van Bruno Martins Indi zal worden binnen het team. Vanuit zijn positie slaagt hij er nog niet in het moeizaam draaiende Feyenoord op sleeptouw te nemen. Bruno beperkt zich vooralsnog iets te veel tot zijn defensieve opdrachten. In de vorige competitiewedstrijd van Feyenoord tegen NEC werd Bruno hierdoor gewisseld voor Miquel Nelom. Nelom wist echter ook maar twee minuten te overtuigen en was eveneens weinig betrokken bij de opbouw van aanvallen.

Vooralsnog gaan we er dus gewoon vanuit dat Bruno Martins Indi tegen Vitesse in de basis start. Het zou zomaar kunnen dat dit vanuit een meer centrale rol zal zijn gezien de huidige vormcrisis van Ron Vlaar.

Update: Ronald Koeman heeft laten weten dat hij morgen bekendmaakt of Miquel Nelom of Bruno Martins Indi op de linksback positie gaat spelen in de wedstrijd tegen Vitesse.

 

Comments

Powered by Facebook Comments

2 Responses to “Martins Indi de oplossing voor Oranje?”

 1. Deuta says:

  Voor ‘onze verslaggever’: Dus jij neemt een oefenwedstrijd tegen Telstar serieus als meetlat om Martins Indi in het centrum of als linksachter in Oranje te laten spelen? Ik snap dat deze site met een gekleurde bril kijkt, en ja, Martins Indi is een fysiek sterke speler, maar hou het een beetje realistisch. Martins Indi is nog niet eens onomstreden bij Feyenoord en zijn voetballende kwaliteiten moeten nog veel beter worden als hij al je heel misschien mag gaan dromen over het Nederlands elftal.

  Om dan nu te beginnen over een plek voor Martins Indi in het centrum of op de linksback positie in het Nederlands elftal, ben je alle realiteit uit het oog verloren. Ik denk dat het al een grote prestatie is als Martins Indi een basiskracht wordt bij Feyenoord dit seizoen. Mocht hij dat worden en dit 2 seizoenen volhouden, dan mag de dan zittende bondscoach misschien eens gaan nadenken over Marins Indi.

 2. onze verslaggever says:

  Inmiddels heeft Bruno laten zien ook tegen meer gerenommeerde tegenstanders als Vitesse en, in mindere mate, RKC, prima uit de verf te komen in het hart van de defensie.

  Sulejmani en Beerens zijn echt niet de minste spitsen in Nederland. Als je er in slaagt om deze uit de wedstrijd te spelen mag er best eens met andere ogen naar je worden gekeken.

  Enfin, als Bruno zondag a.s. tegen PSV speelt en dan ook Dries Mertens uitschakelt, worden de meningen wellicht wel bijgesteld.

  En laten we ajb niet over voetballende kwaliteiten beginnen met een v/d Wiel en Braafheid in Oranje.

Leave a Reply